Home

iStock_000010960235_ExtraSmall

 

 

 

 

 

 

 

Besparen op de maandelijkse zorgpremie kan veel geld opleveren. Let dit jaar vooral op het eigen risico, dure aanvullende polissen en collectieve kortingen. Enkele slimme bespaartips en drie handige sites om verzekeringen te vergelijken.

Onlangs werd bekend dat de premie voor de meeste basisverzekeringen gelijk blijft. Reden om achterover te leunen? Nou nee, want er is zeker reden om te besparen. Het eigen risico gaat namelijk met 130 euro omhoog, de dekking wordt beperkt en de koopkracht gaat achteruit. Kortom, besparen loont.

Besparen met de botte bijl

Besparen op uw zorgpremie is simpel. Gooi uw aanvullende verzekeringen eruit, stap over naar een internetlabel met beperkte dekking, kies een verzekeraar die voor u bepaalt welk medicijn en welk ziekenhuis goed voor u is, en klaar is Kees. U bent de regie over uw gezondheid kwijt, maar de premie is wel lekker laag

Slim bezuinigen

De vraag is natuurlijk of er niet slimmere manieren zijn om te besparen op uw premie. U kunt ook gewoon bezuinigen op de zorg die u helemaal niet nodig heeft. Want uiteindelijk draait het erom dat u een verzekering heeft die bij u past. Een paar voorbeelden:

  • Bent u niet vaak ziek, overweeg dan een iets hoger eigen risico. De premie gaat hiermee een stuk omlaag. Dit kan al snel een voordeel van een paar honderd euro per verzekerde per jaar opleveren. En een bezoek aan huisarts of ziekenhuis? Die vallen niet onder het eigen risico. U kunt uw arts dus zo vaak bezoeken als u wilt.
  • Kijk goed naar de inhoud van de aanvullende verzekeringen. Zeker in de duurdere pakketten zitten vaak vergoedingen waarvan u mogelijk nooit gebruik zult maken. Een pakketje goedkoper maakt dan niet zoveel uit, maar u bespaart wel aan premie.
  • Wees kritisch op uw tandartsverzekeringen. Als u een goed gebit heeft, is het voordeliger om geld opzij te leggen voor de jaarlijkse controle en een eventuele onverwachte behandeling.

Wellicht de belangrijkste tip:

  • Maak gebruik van collectieve kortingen. Want besparen op de premie zonder dat dit ten koste gaat van de voorwaarden is natuurlijk het mooist. Ook als (zelfstandig) ondernemer kunt u gebruik maken van kortingen die voorheen alleen aan werknemers voorbehouden waren. Deelname kan u al snel enkele honderden euro’s aan premie besparen.

Vergelijk zorgpremies online

De slimste manier om uw premie snel te vergelijken en gebruik te maken van collectief voordeel is internet. Consumenten kunnen terecht bij independer en verzekeringssite.
Zelfstandig ondernemers doen er goed aan een bezoekje te brengen aan de site ZZP Zorg Korting. De laagste premies, ook als je geen lid bent van een ZZP-organisatie.

Accountant vergelijken
Berekening administratiekantoor
Berekening accountant
Offerte administratiekantoor
Offerte accountant
Kosten accountant

Advertisements

3 thoughts on “Zorgpolis kan goedkoper!

  1. Als je verwacht dat je de 350,- eigen risico niet gaat halen kun je m.i. Het beste voor het hoogste eigen risico gaan. Daarmee bespaar je genoeg om een hogere kostenpost bij een van de gezinsleden af te dichten. Huisarts en ziekenhuis vallen niet in het eigen risico. Je risico is dus lager dan de verzekeraar doet voorkomen. Pas als de helft of meer van de gezinsleden voor hoge kosten komt te staan zal het negatief voor je gaan uitpakken.

  2. Het nemen van een laag eigen risico, pakt volgens mij vaak slecht uit. Over het algemeen is de korting op de premie de helft van het eigen-risico bedrag. Het levert alleen een voordeel op als je zorgkosten dat jaar (behalve dokter en ziekenhuis maar wel bovenop het verplichte eigen risico van 350 euro) minder is dan dat halve bedrag. Dus bij een eigen risico van 100 euro, heb je voordeel als je minder dan 350 + 50 = 400 euro kosten maakt in dat jaar. Bij een eigen risico van 500 euro heb je voordeel als je minder dan 350 + 250 = 600 euro kosten maakt. 100 euro nadeel heb je in het eerste geval (100 euro eigen risico) bij een rekening van 450 euro, en in het tweede geval (500 euro eigen risico) bij 850 euro. Pas daarboven is de eigen risico van 500 euro onvoordeliger.

    • oeps, ik maak een rekenfout. De laatste 2 zinnen kloppen niet. In het eerste geval (bij 100 euro eigen risico) heb je hoogstens 50 euro pech bij een rekening hoger dan 400 euro, en bij een eigen risico van 500 euro heb je diezelfde 50 euro pech bij een rekening van 650 euro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s